Golden breakfast bowl

Granola met gember en kurkuma?! Deze specerijen zijn bekend om hun sterke smaak en worden vooral gebruikt in hartige gerechten. Maar de laatste tijd zie je steeds vaker Gemberthee en Kurkuma latte’s verschijnen, dus eigenlijk is dit geen raar idee. Benieuwd hoe het smaakt?

Over het algemeen zijn gember en kurkuma een beetje een hit of miss voor mij. Vaak vind ik ze veel te sterk. Zo heb je van de AH een drie gemberthee en die vind ik niet te drinken. Des te meer benieuwd was ik toen ik dit product voor de eerste keer zag.

Deze granola is van Rude Health, een ontzettend leuk merk met een breed assortiment. Ze voegen geen geraffineerde suikers toe, maar zoeten met honing of bijvoorbeeld dadelstroop. Daarnaast proberen ze met zo min mogelijk ingrediënten producten te maken die heel erg lekker zijn. 

De ingrediënten van de granola zijn: Haver, perensap, zonnebloempitten, kokosolie, pompoenpitten, kurkuma, gember, kaneel en kardamom.

Als eerste heb ik de granola zo uit de verpakking geproefd. Hij is absoluut niet zoet en hij heeft zeker een kick door de specerijen. Alleen met (plantaardige) melk leek me ook iets te heftig.

Op de verpakking stond een tip over gebakken mango. Met dat in mijn achterhoofd heb ik wat mango en nectarines gebakken in wat boter (dit is verslavend lekker). Dan in een kom, wat granola erop en een scheutje havermelk voor de romigheid.

Het fruit is een perfecte combinatie met de granola. Op deze manier heb je een fantastische balans tussen het zoete, zachte fruit en de knapperige, prikkelende granola. Een goed begin van je dag!

>> Rude Health is te koop bij Marqt, EkoPlaza en Holland& Barret

Advertisements

One thought on “Golden breakfast bowl

  1. Ꮋello! I could have sworn I’ve been to this site before but
    аfter checking thrⲟuvh some of the post I realizеd it’s new
    to me. Anyhow, I’m definitely delighted I found it and I’ll be book-marking and
    checking back freԛuently!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s