BurgerClub: Beste burgers van Nederland

De BurgerClub
Te lekker en dus al aanvallen, voordat je je bedenkt dat je een foto wilde maken

De BurgerClub in Rotterdam is heilig voor mij als het om burgers gaat. Zo’n 2,5 jaar geleden heb ik ze voor het eerst gegeten en sindsdien heeft nog geen betere mijn mond gepasseerd. Ik sleep mijn hele familie en vriendinnen mee daarheen, omdat ik vind dat ze dit moeten proeven. Waarom dan? Let’s bite into that!

De BurgerClub ligt een stukje van het centrum, maar met een tram stap je voor de deur uit. Het smalle, maar lange zaakje is onderhand goed vol gebouwd met tafels en stoelen. Achterin de zaak ligt de smalle keuken, waar de hemelse (prijswinnende!) burgers worden gemaakt.

De kaart bestaat uit burgers van rund, maar ook varkensburgers, kipburgers en zelfs de Dutch Weed Burger kan je hier bestellen. Het bijzondere is dat je voor ruim 10 burgers kan kiezen tussen MRIJ (Maas Rijn IJssel van Piet vd Berg), Iberico of Wagyu vlees. De prijzen en hoeveelheden qua vlees verschillen per vleessoort. Alle burgers worden trouwens medium- rare gebakken, mocht je dit anders willen dan kan je dat gewoon vragen.

Dan nu op naar de burgers. De laatste keer dat ik er was heb ik de Dirty Burger besteld. Deze burger is belegd met roomkaas, sla, rode ui, pancetta, Irish cheddar, vleestomaat, augurk, ketchup, mosterd, je vlees naar keuze en bovenop een spiegelei! Ik ga meestal voor het MRIJ- vlees, omdat dit superjuicy en smaakvol is. Het spiegelei op de bovenkant (maar wel nog onder het broodje hoor!), voegt echt wat extra’s toe. Ik ben ook zo’n persoon die een ei in haar calzone “to die for” vind, dus ik denk dat het wel een beetje je ding moet zijn.

Bij je burger kan je een fijne side van in olijfolie gefrituurde frietjes nemen. Ik wist niet dat je kan frituren in olijfolie, maar OH MY die zijn lekker: heel erg krokant en nog zacht van binnen. Nemen dus, maar gezien het formaat van de burgers, zou ik er wel voor kiezen om een portie te delen.

Ten slotte hebben ze nog een heel arsenaal aan Gin & Tonics, maar daar heb ik me nog nooit aan gewaagd. Misschien iets voor de volgende keer?

Kende jij de BurgerClub al?

Annemiek

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s